Magyar nyelv English version Performan Group

Miről ne beszéljünk egy állásinterjún?

Számtalan tanácsot lehet olvasni arról, hogy hogyan viselkedjünk és miről beszéljünk egy állásinterjún. Most néhány tipikus hibát tekintünk át.

2012. augusztus 28. · Tanácsok munkavállalóknak · Talent Selection
Miről ne beszéljünk egy állásinterjún?

Arról talán nem is kell szólni, hogy a találkozóra időben érkezzünk, az öltözetünk legyen az alkalomhoz illő, kapcsoljuk ki a mobiltelefonunkat és alaposan készüljünk fel az adott cégből és pozícióból – már amennyire az előzetes információk alapján lehetőségünk volt.

Az interjú alatt ne azt próbáljuk hangsúlyozni, hogy a meghirdetett állás mennyire lenne tökéletes számunkra, mennyire illene a karriertervünkbe. Az interjúztató a másik oldalon áll, neki azt kell kiderítenie, hogy mi mennyire passzolunk a nyitott helyre és az adott céghez. Fontos, hogy lelkesedjünk az állás iránt, de ennél fontosabb, hogy meggyőzzük, képességeink és a tapasztalataink alapján minket kell választania. 

Ne akarjunk sajnálatot kelteni a velünk szemben ülőben azáltal, hogy a problémáinkról beszélünk. Főleg ne arról, hogy esetleg már egy jó ideje nem találunk állást. Nem jó, ha az a kép alakul ki rólunk, hogy pénzszűke miatt bármit elvállalnánk, csak végre vegyen minket fel valaki.

Nem tanácsos rosszat mondani az előző munkahelyünkről sem, mert azt a benyomást kelti, hogy valami miatt menekülni kényszerültünk onnan. Általában szóba kerülnek a korábbi munkahelyek és arra is rá szoktak kérdezni, miért jöttünk el onnan. Ilyenkor érdemes diplomatikusan fogalmazni, de mindenképpen konkrétan válaszolni a kérdésre. Ugyanakkor az előző hellyel és főnökünkkel kapcsolatos sérelmeinknek ne ebben a helyzetben adjunk hangot.

Ne beszéljünk olyan témákról, melyek nem odaillőek: magánéletünkről, vallási és politikai nézeteinkről. Ezekről és minden más, nem a munkával összefüggő témáról az esélyegyenlőségi törvény alapján nem is kérdezhetnek minket, ha mégis, az hátrányos megkülönböztetéshez vezethet és büntetendő. Ezért mi se tereljük ilyen irányba a beszélgetést.

Összességében tehát maradjunk a beszélgetés alatt profik és tartsuk magunkat a munkával, a pozícióval és a céggel kapcsolatos témáknál. Az interjú végéhez közeledve pedig ne felejtsük el mi is feltenni a saját kérdéseinket.

 

További karrier tanácsokat itt olvashat.

 

Kapcsolódó cikkek

 
LinkedIn Facebook