Magyar nyelv English version Performan Group

Tanácsok a hatékony álláskereséshez

Az álláskeresés sikerét nagyban befolyásolja, hogy mennyi időt és energiát fektetünk a számunkra legmegfelelőbb pozíció megtalálásába. Tapasztalataink alapján néhány tanácsot szeretnénk adni ehhez a munkához.

2013. október 15. · Tanácsok munkavállalóknak · Talent Selection
Tanácsok a hatékony álláskereséshez

Használjuk kapcsolati hálónkat

Nem titok, hogy sok cég mielőtt nyilvánosan meghirdetne egy állást, belső ajánlással próbálja megtalálni új alkalmazottait. Ezért nem árt, hogy ha minél több emberrel tudatjuk, hogy éppen állást keresünk, mindezt kiegészítve azzal, hogy milyen területen, mekkora tapasztalattal rendelkezünk, hol dolgoztunk korábban. Az ajánlás nem jelent nyílt belépőt, de sokszor ezáltal hamarabb és közvetlenebbül értesülhetünk egy nyitott pozícióról.

Mindezt kiegészíthetjük azzal, hogy aktívan jelen vagyunk olyan közösségi oldalakon, mint amilyen például a LinkedIn. Korábbi munkatársaink ezen keresztül igazolhatják szakmai tudásunkat, kidolgozott portfóliónkra pedig bármikor rátalálhat egy HR szakember, vagy toborzási tanácsadó.

Tekintsünk úgy az álláskeresésre, mintha dolgoznánk

Vegyünk komolyan az álláskeresést, és álljunk úgy hozzá, mintha tényleg dolgoznánk. A sok befektetett munkáért cserébe a fizetség egy valódi állás lesz.

Minden reggel kelljünk fel időben, döntsük el, hogy egy nap mennyi időt töltünk az álláskereséssel és ezt tartsuk is be. Csak akkor kezdjünk valami másba, ha az aznapra kitűzött feladatokat teljesítettük.

Érdemes a lehető legtöbb adatbázisba regisztrálnunk magunkat, ezáltal is elérhetővé válunk a kereséseket végző szakemberek számára. Naponta böngésszük át az aktuális álláshirdetéseket, és minden egyes pozícióra arra szabott, aktualizált anyaggal jelentkezzünk. Ha szisztematikusak vagyunk és táblázatban követjük jelentkezéseinket, akkor egy esetleges megkeresésnél pontosan tudni fogjuk, melyik álláshirdetésre mikor és milyen anyaggal jelentkeztünk.

Proaktív álláskeresés

Ha mindennap átböngésztük az aktuális hirdetéseket és beadtuk jelentkezéseinket, a passzív várakozás helyett még többet is tehetünk. Gondoljuk végig, hogy korábbi tapasztalataink alapján milyen pozícióban és milyen tevékenységgel foglalkozó vállalatoknál dolgoznánk szívesen. Földrajzi hely és iparág alapján számos céget össze lehet gyűjteni, amelyekhez konkrét hirdetés nélkül is elküldhetjük önéletrajzunkat egy őszintén megírt motivációs levél kíséretében. Lehet, hogy nem azonnal, de amint új pozíció nyílik, az adott cégek át fogják böngészni saját jelöltadatbázisukat, és ekkor nálunk fog csörögni a telefon egy még meg nem hirdetett ajánlattal kapcsolatban.

Ne hagyjuk abba a keresést, amíg nem írtunk alá szerződést

Az álláskeresés során sok csalódás érni az embert, vannak cégek, amelyek soha nem is jeleznek nekünk vissza, vagy csak egy udvarias elutasítást kapunk tőlük hetekkel a pályázat beadása után. Ezért ha behívnak egy interjúra, vagy továbbjutunk egy-két körben a kiválasztási folyamat során, hajlamosak vagyunk beleélni magunkat, és azt képzelni, hogy szinte már miénk az adott állás. Nincs semmi baj a lelkesedéssel, de ezzel párhuzamosan tovább kell folytatni az álláskeresést egészen addig, amíg egy biztos ajánlatot nem kapunk, vagy akár már a szerződést is aláírtunk az új céggel.

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy hetekig várnak egy visszajelzésre, és az idő alatt felhagynak minden további kereséssel, ezáltal értékes időt vesztegetnek el és lemaradnak más lehetőségekről.

Fejlesszük magunkat és aktívan pihenjünk

A napi szintű álláskeresés mellett még mindig több szabadidőnk marad, mint amikor teljes munkaidős állásban dolgoztunk. Érdemes a felszabadult időt hasznosan eltölteni. Esélyeinket nagyban növelheti, ha idegen nyelv- és szakmai tudásunkat felfrissítjük. Emellett az aktív pihenés – sport, családdal és barátokkal töltött idő – segít kikapcsolódni és motiváltnak maradni ebben az átmeneti időszakban.

 

További karrier tanácsokat itt olvashat.

 

Kapcsolódó cikkek

 
LinkedIn Facebook