Magyar nyelv English version Performan Group

Outplacement

Outplacement programunkkal cégeknek és alkalmazottaiknak egyaránt segíteni kívánunk a gondoskodó elbocsátás folyamatában. Mindkét fél számára hosszú távú gondolkodáson alapuló, stratégiai megoldást kínálunk a sokszor konfliktusokkal terhelt elválási folyamat helyett.

Outplacement

A folyamat rendkívüli előnyei legfőképp a kölcsönös segítség nyújtáson alapulnak. A munkaadó, munkaerő igényének csökkenésével, a leépítés folyamatában tud segíteni munkavállalói állás keresésben, a munkavállalók pedig létbiztonságukat megtartva erősítik a cég munkaerő-piaci hírnevét, ugyanakkor ismételt munkaerő-igény felmerülése esetén elkötelezett, magas biztonság-érzetű munkavállalóként tudják majd segíteni ismét korábbi munkavállalójukat. Emellett a cégvezetők és HR-vezetők biztosak lehetnek abban is, hogy alkalmazói feladataik mellett minden emberileg elvárhatót is megtettek korábbi munkatársaik támogatásában.

Fontos kiemelni, hogy a gondoskodó leépítés folyamat gazdasági szemszögből nézve is igen hatékony: költségei elenyészőek a végkielégítéshez vagy egy esetleges munkaügyi perhez képest.

Az outplacement programot minden esetben részletes, a cég és az elbocsátani kívánt dolgozók igényeire szabott tervezés előzi meg. Az elbocsátás folyamatát sok éves tapasztalattal rendelkező munkatársaink végigkísérik, személyes segítségnyújtást adva a státuszukat vesztett munkatársaknak. Cselekvési tervet állítunk össze a munkavállalók számára a rendelkezésre álló valós lehetőségek feltárásán keresztül. Igény szerint álláskeresési tréninggel és proaktív álláskeresési támogatással tudjuk segíteni az újbóli elhelyezkedést. A program során rendszeres konzultációt tartunk mind a megbízókkal, mind a résztvevő munkavállalókkal, és minden esetben utánkövetést tartunk.

Felkészítő programunk egyéni és csoportos formában (függően szaktudástól, pozíciótól, lelkiállapottól) is elérhető, valamint megvalósítható kihelyezett csoportos formában is (a munkáltató telephelyén).

A munkatársakat elbocsátani kényszerülő vállalatok HR szakembereinek és vezetőinek nyújt támogatást Outplacement felkészítő tréning szolgáltatásunk.

Az outplacement előnyös mind a munkáltatók mind a munkavállalók számára.


A csoportos outplacement program lépései

Tervezés

Munkatársaink az "outplacement" folyamat strukturált és humánus lebonyolításában sok éves tanácsadói tapasztalatuk alapján aktív támaszt és szakszerű segítséget tudnak nyújtani munkaadónak és munkavállalóiknak egyaránt.

Segítséget nyújtunk a teljes folyamat megtervezésében, a belső kommunikációs anyagok elkészítésében, és természetesen lebonyolítjuk a teljes outplacement folyamatot.

Tanácsadás

Cég- és HR-vezetőknek tanácsot adunk abban, hogyan kommunikálják az elbocsátás tényét egyrészt a teljes vállalat számára, és milyen módon az érintett egyén felé.

Segítségnyújtás

Részt veszünk az elbocsátás folyamatában és azonnali segítséget nyújtunk a státuszukat vesztett munkatársaknak. Első lépésként személyes helyzetelemzést tartunk arról, hol tartanak a trauma feldolgozásában, milyen lelkiállapotban vannak. Felmérjük eddig megszerzett képességeiket, alkalmasságukat, képzeletbeli személyiség-tükröt tarunk számukra önmaguk alapos megismeréséhez.

Személyre szabott cselekvési terv

Cselekvési tervet állítunk össze a munkavállalók számára a rendelkezésre álló valós lehetőségek feltárásán keresztül. Ez a cselekvési terv tartalmazza az átképzési tanácsokat, bizonyos képességek, tudás fejlesztését, alapos felkészítést az álláskeresésre úgy, hogy a későbbiekben önállóan is meg tudják állni helyüket. Célunk, hogy a résztvevők önértékelése ne sérüljön és hosszú távon még versenyképesebbé váljanak a munkaerő-piacon.

Álláskeresési tréning az elbocsátott dolgozók részére

A tréningen részt vevők segítséget kapnak az álláspályázatok önálló menedzseléséhez szükséges kompetenciáik fejlesztéséhez. Teljes támogatást nyújtunk az önéletrajz és a motivációs levél megírásához, továbbá a telefonos és személyes interjún való sikeres bemutatkozáshoz.

Proaktív álláskeresési támogatás

Kiterjedt ügyfél és tanácsadó-partneri kapcsolati hálónk igénybe vételével, valamint munkaügyi központ bevonásával konkrét állásajánlatokat is igyekszünk találni a számukra.

Utókövetés

A programot minden esetben utó-követés zárja, amelyben kiértékeljük az aktuális álláskeresést, visszacsatolást adunk.

Rendszeres konzultáció

A teljes folyamat során rendszeres konzultációt biztosítunk a munkavállalók számára.

 

Kérje személyre szabott ajánlatunkat elérhetőségeink egyikén!

 
 
 
Kapcsolat

Kapcsolat

 
bővebben
 
Keresési szolgáltatásunk

Keresési szolgáltatásunk

Direkt Search: Minden esetben törekszünk az ügyfél által definiált munkaerő-piaci szegmens teljes átkutatására és a jelöltkör alapos szűrésével a legalkalmasabb pályázók megtalálására és bemutatására.

 
bővebben
 
Kihelyezett tanácsadás

Kihelyezett tanácsadás

Egyedi igények megvalósítása a HR szakterületein.

 
bővebben
 
 
LinkedIn Facebook