Magyar nyelv English version Performan Group

Telefonos interjú

Alapvetően kétfajta telefoninterjút lehet megkülönböztetni: az elküldött pályázat alapján kapott megkeresés és direkt megkeresés ismeretlen ajánlattal.

Telefonos interjú

Az elküldött pályázat alapján kapott megkeresés

Erre tartalmilag és viselkedésileg is fel lehet és kell készülni - az adatok pontosítására és további adatgyűjtésre szolgál. Emiatt a beszélgetés általános esetben a következőkre koncentrálhat:

  • Tartja-e még pályázati szándékát?
  • Miért érdekli az állás, mik a rövid/hosszú távú céljai?
  • Vannak-e ezzel kapcsolatos nehézségek, és átgondolta-e azok megoldását (pl. a munkahely távolsága)?
  • Végzettsége és tapasztalatai mennyire felelnek meg a kiírt profilnak?
  • Van-e kizáró körülmény a pozíció betöltésével kapcsolatban (versenyklauzula, hasonló területű magánvállalkozás stb.)?
  • Fizetés és juttatás igény.
  • Felmondási idő.

Amennyiben a telefoninterjú hosszabb 10-15 percnél, annak nem csak a tartalma, hanem reakciónk módjának (strukturált, könnyed, jó kapcsolatteremtő, őszinte, körülményes, akadozó stb.) megállapítása is fontos lehet.

Nem udvariatlan más időpontot kérni, ha a hívás pillanatában nem tud beszélni. Ilyenkor érdemes megjegyezni a cég/tanácsadó nevét és kérni/ajánlani visszahívást.

 

Direkt megkeresés ismeretlen ajánlattal:

A későbbi karrierút során ennek kifejezetten nagy jelentősége lehet, ilyen kapcsolatokat szükséges és érdemes is folyamatosan építeni. Helytelen az a gyakorlatlanságból fakadó bizalmatlanság, ha ilyen esetben nem válaszol vagy elutasítóan viselkedik. Az ajánlatot mindig illik/érdemes végighallgatni.

Amennyiben az ajánlat nem érdekli, érdemes segíteni a tanácsadót más jelölt ajánlásával (ezzel ismerősének is jót tesz és a tanácsadó is jó emlékezetében fogja Önt megtartani).

Ilyen megkereséseknél fokozottan igaz az, hogy akkor érdemes beszélni hosszabban a lehetőségről, ha nyugodtan tud beszélni - itt ugyanis még az ajánlatot sem ismeri részleteiben.

 

Kapcsolódó tartalom:

Mit tegyen, ha hívja a fejvadász?

 
 
 
Álláspályázat

Álláspályázat

A jelentkezéssel kapcsolatban három kérdést érdemes körüljárni. Kinél jelentkezünk, milyen formában és milyen pozícióra?

 
bővebben
 
Önéletrajz

Önéletrajz

Ha a pályázat másként nem kéri, legtöbb esetben magyar és angol (vagy a pályázatban kért nyelvű) életrajzok az általánosan csatolandó anyagok. Tanácsadó céghez is ezeket kell küldeni.

 
bővebben
 
Személyes interjú

Személyes interjú

Nagy általánosságban egy interjú nem más, mint egy 30-90 perces tárgyalás, amelynek során Ön eladna egy nagyon bonyolult szolgáltatást  - saját munkavégző képességét - úgy, hogy ebben többnyire nem gyakorlott. 

 
bővebben
 
Munkaadóval folytatott interjú

Munkaadóval folytatott interjú

Ez az interjú általában több körön keresztül zajlik, vagy ún. egy körös, bizottsági interjúval történik.

 
bővebben
 
 
LinkedIn Facebook