Magyar nyelv English version Performan Group

Álláspályázat

A jelentkezéssel kapcsolatban három kérdést érdemes körüljárni. Kinél jelentkezünk, milyen formában és milyen pozícióra?

Álláspályázat

Kinél jelentkezünk?

Adatbázis jelentkezés esetén (többnyire tanácsadó céghez):

Minden esetben nézze meg, hogy a weboldalon megjelenő leírás alapján a cég megbízható partnernek látszik-e, és az adatbiztonság bizalmasságának meglétére joggal számíthat-e. Érdemes végignézni azokat az aktív vagy archív ajánlatokat, amiket a cég a közelmúltban keresett. Nagy valószínűséggel ezen területeken/szinteken lesznek később állásajánlataik. Tehát akkor érdemes jelentkeznie az adott cég adatbázisába, ha a céljainak megfelel az az iparág/gazdasági terület/hierarchia szint, ahova a tanácsadó keres.

Jelentkezés hirdetésre:

Érdemes nagyon pontosan végigolvasni a hirdetési szöveget. Sokan nem tudják, hogy a hirdetés maga megadja a választ, milyen embert várnak a hirdetők. Az életrajz fent leírt testre szabásával ennek a kritériumrendszernek kell leginkább megfelelni.

Tanácsadó direkt kereste meg (telefonon/emailen):

A direkt kereséssel foglalkozó cégek gyakorta keresnek a munkaerő-piacon publikus hirdetés nélkül. Ilyen esetben már az első telefonos beszélgetés is döntő lehet a továbblépésben (részletesen ld. később a telefoninterjúnál). Ezért ezt felkészülten és természetesen érdemes fogadni. Nem veszíti el automatikusan a lehetőséget és nem udvariatlan kérni, hogy később vagy más számon hívják vissza. Emellett kérhet nevet és elérhetőséget, ha az adott helyzetben nem tud a lehetőségről tárgyalni.

Hogyan?

Az egyértelmű kérdőíves formán kívül mindig privát email-címről jelentkezzen. Nem érdemes a jelentkezésre használni más személy email-címét, mert nem ismeri az érkeztetés szabályait, és ha a küldő alapján keresnek rá pályázatára később az sikertelenséget okozhat. Az emailnek csatoltan kell tartalmaznia a pályázati dokumentumokat, azaz a kívánt nyelvű életrajzokat és a kísérőlevelet. A kísérőlevélnek kell tartalmaznia azt, hogy mi keltette fel az érdeklődését, milyen céllal jelentkezik és miért tartja magát alkalmasnak az állás betöltésére. Ne felejtsen el személyes találkozási lehetőséget kérni.

Milyen pozícióra?

Első gondolatként az tűnhet a leginkább kézenfekvőnek és hatékonynak új állása megtalálásához, ha párhuzamosan sok állásra ad be pályázatot. Mi ehelyett inkább a célzott, előre átgondolt álláspályázatok benyújtását javasoljuk Önnek. Nagyon fontos hogy az álláskiírás és személyes kompetenciái (örökölt, tanult, szerzett képességek, készségek, tudás, eddigi karrierút és ebből fakadó tapasztalatok) ismeretében olyan  állásokat pályázzon csak meg amire alkalmasnak gondolja magát, az ajánlott feladatot és a körülményeket megfelelőnek tartja és úgy érzi, hogy elvárásai alapján annak elnyerésére reális esélye van. Gondoljon arra, hogy a kevesebb sokszor több! Ezzel a módszerrel hatékonyabban tud keresni, aktív kereséseit bonyolítani, és követni a pozíció betöltéséig. 

 
 
 
Önéletrajz

Önéletrajz

Ha a pályázat másként nem kéri, legtöbb esetben magyar és angol (vagy a pályázatban kért nyelvű) életrajzok az általánosan csatolandó anyagok. Tanácsadó céghez is ezeket kell küldeni.

 
bővebben
 
Telefonos interjú

Telefonos interjú

Alapvetően kétfajta telefoninterjút lehet megkülönböztetni: az elküldött pályázat alapján kapott megkeresés és direkt megkeresés ismeretlen ajánlattal.

 
bővebben
 
Személyes interjú

Személyes interjú

Nagy általánosságban egy interjú nem más, mint egy 30-90 perces tárgyalás, amelynek során Ön eladna egy nagyon bonyolult szolgáltatást  - saját munkavégző képességét - úgy, hogy ebben többnyire nem gyakorlott. 

 
bővebben
 
Munkaadóval folytatott interjú

Munkaadóval folytatott interjú

Ez az interjú általában több körön keresztül zajlik, vagy ún. egy körös, bizottsági interjúval történik.

 
bővebben
 
 
LinkedIn Facebook