Magyar nyelv English version Performan Group

Munkaadóval folytatott interjú

Ez az interjú általában több körön keresztül zajlik, vagy ún. egy körös, bizottsági interjúval történik.

Munkaadóval folytatott interjú

A többkörös interjúk HR-, szakmai vezetővel és döntéshozóval történő interjúkra tagolódnak, míg a bizottsági interjúban mindenki egyszerre van jelen. Ebben a szituációban sem szabad megijedni, mindig ahhoz a személyhez kell fordulni, és intézni a szavainkat, aki kérdez.

A céges interjúk célja, hogy a cég információt szerezzen a pályázó szakmai felkészültségéről, tapasztalatairól és személyiségéről. Emellett alkalmas arra is, hogy a pályázóról összbenyomást alakulhasson ki az interjúztatókban.

 

Tanácsaink:

  1. Minden esetben érdemes felkészülni a cég/pozíció részleteiből, a tanácsadótól hallott információk alapján, a cég weboldal adatokból, illetve magasabb pozíciók esetén cégbírósági adatokból is arról a cégről, ahová pályázunk.

  2. Fontos üzletien öltözve és pontosan érkezni a bemutatkozóra!

  3. A beszélgetésben érdemes aktívan részt venni használva az előre megszerzett ismereteinket.

  4. A bemutatásra már összeszedetten, tanácsadói tapasztalatokból okulva, a feladatnak leginkább megfelelő részletezéssel és kiemeléssel érdemes bemutatni magunkat.

  5. Amennyiben helyzetgyakorlatokra is sor kerül, minden eseteben igyekezzünk több kérdéssel pontosítani a nekünk adott feladatot, majd azt célirányosan, lehetőleg strukturáltan teljesíteni/megválaszolni.

  6. A beszélgetés során legyenek kérdéseink a vállalattal és a munkakörrel kapcsolatban.

  7. A beszélgetés végén ne felejtsen el arra rákérdezni, kitől, mikor kap visszajelzést illetve milyen továbblépésre számíthat a későbbiekben.
 
 
 
Álláspályázat

Álláspályázat

A jelentkezéssel kapcsolatban három kérdést érdemes körüljárni. Kinél jelentkezünk, milyen formában és milyen pozícióra?

 
bővebben
 
Önéletrajz

Önéletrajz

Ha a pályázat másként nem kéri, legtöbb esetben magyar és angol (vagy a pályázatban kért nyelvű) életrajzok az általánosan csatolandó anyagok. Tanácsadó céghez is ezeket kell küldeni.

 
bővebben
 
Telefonos interjú

Telefonos interjú

Alapvetően kétfajta telefoninterjút lehet megkülönböztetni: az elküldött pályázat alapján kapott megkeresés és direkt megkeresés ismeretlen ajánlattal.

 
bővebben
 
Személyes interjú

Személyes interjú

Nagy általánosságban egy interjú nem más, mint egy 30-90 perces tárgyalás, amelynek során Ön eladna egy nagyon bonyolult szolgáltatást  - saját munkavégző képességét - úgy, hogy ebben többnyire nem gyakorlott. 

 
bővebben
 
 
LinkedIn Facebook