Magyar nyelv English version Performan Group

Önéletrajz

Ha a pályázat másként nem kéri, legtöbb esetben magyar és angol (vagy a pályázatban kért nyelvű) életrajzok az általánosan csatolandó anyagok. Tanácsadó céghez is ezeket kell küldeni.

Önéletrajz

Az életrajz megírásához használhat interneten megtalálható sablonokat (www.europass.hu), de ezek nélkül is összerakható jó önéletrajz bármely szövegszerkesztő programmal. Az életrajznak Magyarországon általános esetben nincs kizárólagosan elfogadott formája.

Tartalmi javaslatok:

Az életrajz bekezdésekbe szedett strukturált egységet kell alkosson, általános esetben már nem elfogadott a régi típusú, folyóírásos életrajz. Mostanában a magyar életrajzok is átvették az angolszász rendszert: legelöl helyezkedik el a legfrissebb tapasztalat, és azt követik időrendben a korábbiak.

Az életrajz kb. 30 éves korig 1-1,5, afelett maximum 2 oldalból álljon nyelvenként. Ez a szigorítás két fontos elvet szolgál: a fogadó egyszerűen és strukturáltan lássa át az adatokat. Másrészt a pályázó számára is segítséget nyújt a szakmai események alapos átgondolásához és ahhoz, hogy jól felépítetten csak a lényeg szerepeljen benne.

A „Személyes adatok” fejezet mindenképp tartalmazza az alapadatokon (név, cím, családi állapot ) felül az elérhetőségeket. A személyes adatoknál (általában jobb) oldalon érdemes elhelyezni a fényképet (mert bal oldalon van a balra rendezett szöveg). Téves az az elképzelés, hogy a fényképnek a szimpátia korai kialakításában van szerepe a pályázatban. A kép az interjúztatót segíti abban, hogy később is össze tudja kötni a nála lévő életrajzi anyaggal az interjúztatott személyt.

Az „Iskolák / Végzettségek” fejezet mindenképp tartalmazza a legmagasabb iskolai végzettséget és annak megszerzési évét. Szükséges odaírni az iskola kezdési és befejezési évét. Amennyiben ez hosszabbra nyúlik, mint a végzettség megszerzéséhez szükséges időszak, jelezni kell az okát pl. külföldi ösztöndíj. Pályakezdők írják be nyugodtan, hogy mire szakosodtak, milyen témából írtak szakdolgozatot, részt vettek-e valamilyen tudományos munkában vagy pályázaton. Hiszen ez esetükben információt szolgáltathat személyiségükről, képességeikről munkatapasztalat hiányában.

Az „Munkatapasztalatok” fejezet mindenképp tartalmazza pontokba szedve az elmúlt időszak munkahelyeit, a munkakörök leírásával, felelősségkörökkel és az elért eredményekkel. Itt is általános szabály, hogy a közelmúlt (pl. elmúlt 5 év) adatait, valamint a korábbi időszakból csak a meghatározó ismeretet és tudást adó tevékenységeket kell részletesen kifejteni. Ez vonatkozik az év, hó rendszerű dátum bontásra és a leírásokra is. Ezen túl a vázlatos megjelenítés segíti az átláthatóság fenntartását a lényeg kiemelésének megtartásával.

Az „Egyéb” fejezet legfontosabb elemén – a nyelvtudáson – túl tájékoztatást ad további kompetenciákról (jogosítvány megléte, számítástechnikai ismeretek stb.), érdeklődési körről (hobby, egyéb szervezeti tagságok, tevékenységek).

A nyelvtudás jellemzésénél figyelni kell arra, hogy ha nem az Europass rendszerét használjuk (ahol kódok jelölik a nyelvismeret használati formáin belüli szintet), két rendszerben érdemes gondolkodni: a tudás aktív vagy passzív-e (használja-e  rendszeresen vagy sem), illetve milyen szintű.

Az életrajz dátuma és frissítése is fontos adata a dokumentumnak (ne állítsunk be automatikus dátum frissítést).

Minden esetben elektronikusan küldje el az életrajzot a pályázatra. Ez a forma segíti a tanácsadó vagy a munkaadó céget az életrajz tárolásában és kereshetőségében.

 
 
 
Álláspályázat

Álláspályázat

A jelentkezéssel kapcsolatban három kérdést érdemes körüljárni. Kinél jelentkezünk, milyen formában és milyen pozícióra?

 
bővebben
 
Telefonos interjú

Telefonos interjú

Alapvetően kétfajta telefoninterjút lehet megkülönböztetni: az elküldött pályázat alapján kapott megkeresés és direkt megkeresés ismeretlen ajánlattal.

 
bővebben
 
Személyes interjú

Személyes interjú

Nagy általánosságban egy interjú nem más, mint egy 30-90 perces tárgyalás, amelynek során Ön eladna egy nagyon bonyolult szolgáltatást  - saját munkavégző képességét - úgy, hogy ebben többnyire nem gyakorlott. 

 
bővebben
 
Munkaadóval folytatott interjú

Munkaadóval folytatott interjú

Ez az interjú általában több körön keresztül zajlik, vagy ún. egy körös, bizottsági interjúval történik.

 
bővebben
 
 
LinkedIn Facebook