Magyar nyelv English version Performan Group

Személyes interjú

Nagy általánosságban egy interjú nem más, mint egy 30-90 perces tárgyalás, amelynek során Ön eladna egy nagyon bonyolult szolgáltatást  - saját munkavégző képességét - úgy, hogy ebben többnyire nem gyakorlott. 

Személyes interjú

Az interjúvezető ezzel szemben azzal foglalkozik, hogy ilyen szolgáltatások (munkavégző képességek) közt válogat, és tapasztalta abban, hogy feltárja az Önben rejlő lehetőségeket illetve bizonytalanságokat.

Az interjún a tanácsadó feladata, hogy a megbízója által rá bízott keresési profillal való egyezést vagy eltérést vizsgálja. Ha eltérést lát, azt értelmezze. Ha a megfeleltetésben sikeresek vagyunk, és nincs vagy kevés bizonytalanságot hagyunk benne alkalmasságunkról, egy újabb lépést tettünk az állás elnyerése irányába. Hiszen ettől kezdve érdekeink közössé válnak, mindketten arra törekszünk majd, hogy az állást velünk töltsék be.

A legtöbb interjú tervezett menet szerint zajlik, és azonos struktúrában végzi a tanácsadó ahhoz, hogy a tapasztaltak később összehasonlíthatóak legyenek. A tervezett menet legtöbbször hasonlóan zajlik, mint egy baráti megbeszélés: van bevezető szakasza, tárgyalási része és befejezése.

Az interjúvezető minden érzékszervén át igyekszik információkat gyűjteni a jelöltről, és ezeket szintetizálva összehasonlítani a munkaadó által megkívánt elvárásokkal. Ezekről a megfigyelésekről nem mond értékítéletet, hanem ezek ismeretében előkészíti az ügyfele döntését azzal, hogy ezeket összegyűjti, szavakba foglalja, és az ügyfelével erről konzultál.


A sikeres szereplésben segítséget jelenthet:

  1. Korábbi felkészülés a pályázati kiírásból, a telefoninterjúból vagy a tanácsadó cég módszereiből. Ez akár lehet a beszélgetés indító témája is.

  2. Támaszt jelenthet az általános üzleti kultúrában szerzett gyakorlat: szélsőségektől mentes üzleti megjelenés, tisztaság, ápoltság, pontosság, üzleti élet formuláinak használata (közepes erősségű, határozott kézfogás, szembenézés, bemutatkozás, mosoly, tartás, általános etikett).

  3. Jól felkészültnek kell lenni a saját karriertörténetből, tervekből, motivációból, igényekből.

  4. Nem mellőzhető az az általános üzleti, gazdasági, politikai, kulturális, szociológiai - és bármely ismert/preferált területről alkotott mélyebb – ismeret, amit a hétköznapokban olvasottsággal és nyitottsággal lehet összeszedni.

  5. Emellett szükség van tárgyalás/interjútechnikai készségekre, eladható szakmai- és nyelvismeretre, referenciákra, humorra, mosolyra, valamint szerencsére is a hatékony és jó eredményű interjúhoz.
 
 
 
Álláspályázat

Álláspályázat

A jelentkezéssel kapcsolatban három kérdést érdemes körüljárni. Kinél jelentkezünk, milyen formában és milyen pozícióra?

 
bővebben
 
Önéletrajz

Önéletrajz

Ha a pályázat másként nem kéri, legtöbb esetben magyar és angol (vagy a pályázatban kért nyelvű) életrajzok az általánosan csatolandó anyagok. Tanácsadó céghez is ezeket kell küldeni.

 
bővebben
 
Telefonos interjú

Telefonos interjú

Alapvetően kétfajta telefoninterjút lehet megkülönböztetni: az elküldött pályázat alapján kapott megkeresés és direkt megkeresés ismeretlen ajánlattal.

 
bővebben
 
Munkaadóval folytatott interjú

Munkaadóval folytatott interjú

Ez az interjú általában több körön keresztül zajlik, vagy ún. egy körös, bizottsági interjúval történik.

 
bővebben
 
 
LinkedIn Facebook